Żywność

Gospodarstwo rolne - Elżbieta Szczukowska – powiślańska śliwka w occie!

2017-04-10 10:00:00 Jakub Chojak

Na terenie Gospodarstwa rolnego – Elżbieta Szczukowska uprawiana jest śliwka w sadach śródpolnych. W gospodarstwie jest około czterdzieści drzew. Śliwka jest przerabiana na śliwkę w occie. W gospodarstwie prowadzona jest również integrowana produkcja ziemniaka: odmiana wczesna – owacja i odmiana średniowczesna – tajfun. Ziemniaki są uprawiane na powierzchni 5 ha.

Gospodarstwo leży w atrakcyjnym regionie, w pobliżu m.in.: Zamek w Kwidzynie – 10 km; Park Dendrologiczny Miłosna – obiekt położony jest na obrzeżach miasta Kwidzyn, przy głównej trasie Malbork – Grudziądz; Hotel i restauracja „Biały Dwór” w miejscowości Podzamcze k/Kwidzyna.

Przeglądaj zasoby Produkty-lokalne.pl

TE ARTYKUŁY MOGĄ CIĘ ZAINTERESOWAĆ