Mięso i wędliny

Ponad 30-letnia tradycja zakładu Ryszarda Mroczka

2015-12-02 10:30:00 Jakub Chojak

Zakład P.U.H. Rzeźnictwo, Wędliniarstwo Ryszard Mroczek działa od 1 marca 1988 r. Najważniejsze produkty firmy to krupniok śląski oraz parówka tarnowska. Zakład wyróżnia jakość, renoma i ponad trzydziestoletnia tradycja.

Zakład rozpoczął swój byt od niewielkiej produkcji w 1988 r. W ciągu kilkunastu lat firma zwiększyła moce produkcyjne do około 80 asortymentów. W 2010 r. w ramach dotychczasowego Zakładu rozpoczął działalność jedyny na opolszczyźnie Zakład produkcji karmy dla zwierząt domowych. Dodatkowo w 2011 r. otrzymaliśmy Certyfikat Członka Sieci "Dziedzictwo Kulinarne Opolskie”.

Skład krupnioka śląskiego, czyli flagowego produktu firmy stanowią: wątroba wieprzowa surowa, płuca wieprzowe, podgardle lub pachwina, skórki wieprzowe, mięso i maski z głów wieprzowych, kasza jęczmienna lub gryczana oraz krew płynna.

Twarzą firmy jest oczywiście właściciel, Ryszard Mroczek. Zakład, oprócz bieżącej produkcji, udziela się także charytatywnie w takich podmiotach jak “Towarzystwo Pomocy im. Św. Brata Alberta” w Bielicach czy PCK w Opolu.

Zakład uczestniczy w rozmaitych imprezach branżowych, takich jak: Polagra Food, Smaki regionów.

Przeglądaj zasoby Produkty-lokalne.pl

TE ARTYKUŁY MOGĄ CIĘ ZAINTERESOWAĆ