Mięso i wędliny

Kiełbasa Myśliwska dla poszukiwaczy smaków

2013-04-09 15:00:00 Jakub Chojak

Kiełbasa Myśliwska produkowana w Masarni Bronisława Urbanowskiego posiada wszystko to, co powinno cechować taką kiełbasę – aromat wędzenia i wyczuwalne przyprawy: pieprz, jałowiec i czosnek. Żaden smakosz nie przejdzie obok niej obojętnie.

Myśliwska jest cienką kiełbasą wieprzową, mocno podsuszaną. Posiada wyraźnie wyczuwalny aromat wędzenia i przypraw bezpośrednio związanych z tego typu kiełbasą, a zatem – znajdziemy tu smak pieprzu, jałowca i czosnku.

Nadziewana jest w cienkie naturalne jelita, formowane w krótkie pętka, a ciemną barwę zawdzięcza długiemu wędzeniu w dymie olchowym.


Firma: MASARNIA Bronisław Urbanowski
Adres: Zawidowice 40B, 56-420 Bierutów
Kontakt: tel.: +48 71 314 80 94, fax: +48 71 315 74 23
Asortyment: produkcja tradycyjnych wędlin
Więcej informacji: MASARNIA Bronisław Urbanowski

Region: Dolny Śląsk


MASARNIA Bronisław Urbanowski istnieje od 1990 roku. W ofercie każdy smakosz znajdzie coś dla siebie – są wyroby dla poszukujących smaku tradycji, dla osób stawiających na pierwszym miejscu zdrowie, jak i dla tych, którzy chcą smacznie zjeść w przystępnej cenie. Masarnia należy do Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego, kultywując i utrwalając tym samym tradycje wędliniarskie Dolnego Śląska. Oznaczenie „Kulinarne Dziedzictwo” otrzymały m.in. kiełbasa Domowa, Śląska z Zawidowic, Salceson Zawidowicki, czy Szynka Tradycyjna, a kiełbasa Nożem Krojona i Biała Surowa zostały nagrodzone w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo na najlepszy produkt regionalny.

Przeglądaj zasoby Produkty-lokalne.pl

TE ARTYKUŁY MOGĄ CIĘ ZAINTERESOWAĆ