Polska
Małopolski Festiwal Smaku w Miechowie
Tym razem małopolskiej kuchni kosztowali mieszkańcy Miechowa. W wydarzeniu wziął udział wicemarszałek województwa małopolskiego Łukasz Smółka.
Miechów to już czwarte małopolskie miasto, w którym zagościł tegoroczny Małopolski Festiwal Smaku. Dotychczas lokalnych specjałów mogli smakować mieszkańcy Starego Sącza, Tuchowa i Wygiełzowa.
- W menu festiwalowej kuchni nie zabrakło podpłomyka, gołąbków, żeberek, kurczaka po miechowsku czy miechowskiej zupy z serwatki. Gotowaliśmy - jak zwykle - wspólnie z Andrzejem Polanem. Małopolska to wyjątkowe dziedzictwo kulinarne - mówi wicemarszałek Łukasz Smółka.
Miechów to już czwarte miasto, w którym gościł festiwal. Kolejnym, ostatnim już przystankiem na trasie Małopolskiego Festiwalu Smaku będzie Krynica-Zdrój.
Przeglądaj zasoby Produkty-lokalne.pl