Soki

Śliwowica z Łącka oraz sok Bio jabłkowy z Małopolski

2015-12-12 10:00:00 Jakub Chojak

Śliwowica oraz sok Bio jabłkowy to dwa wiodące produkty małej rodzinnej firmy ze stolicy małopolskich sadów, w gminie Łącko. P.P.U.H Tłocznia Maurer, której właścicielem jest Krzysztof Maurer działa na rynku od sierpnia 2003 roku.

Firma oferuje produkty w 100% ekologiczne, potwierdzone certyfikatem COBICO. – Swoim klientom oferujemy dwie linie soków: ekologiczną Sok Maurera oraz konwencjonalną Łąckie Ogrody, Dodatkowo syropy, wina owocowe, okowity, powidło oraz cydr wytrawny. Charakteryzują nas cztery podstawowe cechy: zdrowie, natura, tradycja i smak – podkreśla Magdalena Gałysa z P.P.U.H Tłocznia Maurer.

Firma jest jedynym legalnym producentem śliwowicy z Łącka w Polsce. W ofercie posiada aż kilkanaście smaków zarówno soków jak i okowit owocowych. – Do produkcji naszych soków używamy Jabłka Łąckie, gdyż doceniamy fakt, że mieszkamy w stolicy małopolskich sadów – tłumaczy Magdalena Gałysa i dodaje z uśmiechem: – Mówią, że nasz cydr „Jabcok” jest dobry na każdą okoliczność.

W sumie oferujemy kilkanaście smaków ekologicznych soków, syropów oraz win i destylatów. Nasze produkty zostały wyróżnione m.in. znakiem “Teraz Polska”. Jesteśmy właścicielem marek “Sok Maurera”, “Łąckie Ogrody” oraz “Manufaktura Maurera" – kończy Gałysa.

Więcej informacji o firmie i jej produktach znajdziecie na stronie: http://www.maurer.com.pl/ oraz na profilu firmy na facebook’u https://www.facebook.com/TloczniaMaurer/

TE ARTYKUŁY MOGĄ CIĘ ZAINTERESOWAĆ