Żywność

Spiżarnia – producent tradycyjnych przetworów!

2016-01-17 08:00:00 Jakub Chojak

„Spiżarnia” – marka należąca do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze to wytwórca przetworów: domowych syropów, konfitur, owoców w syropie i dodatków do dań. Siedziba firmy znajduje się w Warszawie. Swoim klientom „Spiżarnia”, oprócz wyśmienitych wyrobów, oferuje również możliwość korzystania z e-sklepu oraz z programu lojalnościowego.

Wierzymy, że aby czuć się częścią Natury, człowiek powinien żywić się naturalnymi produktami, bez konserwantów i dodatków przemysłowych. Takie produkty robiono kiedyś w mojej rodzinie. Babcia była znakomitą kucharką, lubiła eksperymentować i opracowywała znakomite przepisy. Choć mająteczek po wojnie zabrano, przepisy zostały w rodzinie. Dziś na ich podstawie wytwarzamy spiżarniane przysmaki. Dość powiedzieć, że na przykład nasze powidła węgierkowe smażymy z przerwami przez trzy dni, mieszając drewnianą łyżką. Efekt przechodzi najśmielsze oczekiwania: mocno śliwkowy, lekko dymny smak, nieomal smolisty kolor, gładka konsystencja – mówi Beata Marynowska, właścicielka firmy.

Wszystkie produkty sprzedawane w Spiżarni pochodzą wyłącznie z surowców od sprawdzonych dostawców. – Kulinarnych natchnień szukamy odtwarzając rodzinne przepisy, wertując stare książki kucharskie, rozmawiając z seniorami, którzy pamiętają, jak ongiś robiło się i jak smakowało polskie jedzenie. To daje nam impuls do tworzenia niepowtarzalnych kompozycji – połączenia nowoczesności z tradycją – dodaje Beata Martynowska.

Tradycyjne produkty marki Spiżarnia zostały niedawno wyróżnione poprzez przyjęcie do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsza – organizacji, która skupia i promuje tradycyjne przetwory wytwarzane w zielonych rejonach województwa mazowieckiego. Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsza należy do sieci ogólnoeuropejskiej. Co istotne, wyróżnienie tego nie da się kupić: jest ono przyznawane przez grupę niezależnych smakoszy.

Certyfikat członkostwa w Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze otrzymaliśmy podczas specjalnej gali zorganizowanej przez Urząd Marszałkowski Mazowsza. Do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsza przyjmowane są tradycyjne produkty wytwarzane na terenie województwa mazowieckiego, które wyróżniają się oryginalnością, unikalnym smakiem i recepturą. Mazowiecka sieć jest członkiem ogólnoeuropejskiej sieci, w której znajdziemy tradycyjne przetwory, lokalne produkty oraz unikalne dla danego regionu dania. Członkami sieci są restauracje oraz producenci lokalnych, tradycyjnych przysmaków – wyjaśnia Martynowska.

Do Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsza przyjęte zostały konfitury z malin i poziomek oraz żurawina staropolska z gruszką oraz syropy z malin i lipy, żurawiny oraz czarnego bzu.

Wszystkie wyroby “Spiżarni” wytwarzane są z pieczołowitością, zgodnie z dawnymi, rodzinnymi recepturami. Nie więc dziwnego, że powstają świetne konfitury, znakomite syropy i rewelacyjne w smaku owoce w syropie. Doceniają to konsumenci, którzy marce „Spiżarnia” ufają już od 11 lat. – Poza tradycyjnymi przysmakami, przygotowaliśmy dla nich program lojalnościowy, dzięki któremu mogą kupować nasze wyroby nieco taniej. A co unikalne w tego typu programach – mogą korzystać także z oferty ponad 2 tys. innych sklepów stacjonarnych w Polsce oraz 200 sklepów internetowych: zarówno polskich, jak i zagranicznych – kończy właścicielka Spiżarni.

Firma zaprasza do kontaktu na www.spizarnia.net.pl lub bezpośrednio z właścicielką- Beatą Martynowską pod numerem telefonu 607 348 918.

Przeglądaj zasoby Produkty-lokalne.pl

OPINIE UŻYTKOWNIKÓW:

TE ARTYKUŁY MOGĄ CIĘ ZAINTERESOWAĆ