Imprezy

Warszawskie Targi Regionalia

2013-04-08 15:00:00 Jakub Chojak

Dziennikarz naszej redakcji był obecny podczas ostatniego weekendu na warszawskich III Targach Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia i poszukiwał lokalnych, regionalnych, a przede wszystkich niezwykłych smaków wśród wystawionych produktów.

W czasie III Targów Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia i II Targów Agroturystyka, które odbywały się w dniach 4-6.04.2014 r., na zwiedzających w Centrum MT Polska w Warszawie czekały lokalne specjały i ekologiczne wyroby nie tylko z Polski. Naturalnie nie zabrakło smacznych mięs i wędlin, chrupiących wypieków, apetycznych serów oraz regionalnych przetworów i trunków. Zwiedzający podziwiali wyroby rzemieślnicze, eko kosmetyki, czy ręcznie robioną biżuterię.

Podczas Targów odbywały się degustacje lokalnych przysmaków, pokazy kulinarne, ekologiczne warsztaty i konkursy. Blisko 190 wystawców zaprezentowało bardzo smaczne efekty rodzinnych receptur wielokrotnie przez lata udoskonalanych i wykorzystujących naturalne składniki.

Przeglądaj zasoby Produkty-lokalne.pl

TE ARTYKUŁY MOGĄ CIĘ ZAINTERESOWAĆ