Gastronomia
100 lat tradycji pasiecznej. Najlepsze miody z Pachniczówki
2020-10-15 11:05:26
redakcja
Adrian Pachnik, Mistrz Pszczelarski, pszczelarz z 5-pokolenia, założył w 2002 roku spółkę Pachniczówka Sp. z o.o. Jak sam mówi, to nie firma a filozofia zdrowego żywienia.
Pachniczówka to pasieka i przetwórnia miodu. To miejsce zbudowane na pasji do pszczół i głęboko zaangażowane w promocję apiterapii. To nie tyle firma, co filozofia, która przyciąga jak magnes pasjonatów zdrowego odżywiania, a swoje wysiłki kierująca przede wszystkim do osób, które z różnych powodów do miodu się jeszcze nie przekonały. Pozwólcie nam osłodzić Wasze życie, a wówczas stanie się zdrowsze!
Adrian Pachnik, współwłaściciel i największy truteń w Pachniczówka Sp. z o.o. To absolwent jedynego w Europie Technikum Pszczelarskiego w Pszczelej Woli, a więc zawodowy pszczelarz, dyplomowany Mistrz Pszczelarski, ale przede wszystkim ogromny pasjonat, który jak nikt inny potrafi barwnie i dowcipnie opowiadać o walorach regularnej suplementacji produktami ulowymi. Na tyle atrakcyjnie i prosto dobierając słowa, że wręcz podświadomie wpisując w umysły słuchaczy cenne i często kontrowersyjne informacje na temat produktów ulowych. To osoba, która brutalnie obala mit o leczeniu miodem! Zdaniem tego Trutnia miód nie leczy! Gdyby tak było zjedzenie słoika tego złotego specjału eliminowały chorobę. Tylko regularne stosowanie, a więc profilaktyczne podejście daje prawdziwie dobre rezultaty. Za charyzmatyczność swej pracy Adrian został wyróżniony tytułem Osobowość Roku 2018 przez EGC
Jednym z najlepszych i oryginalnych produktów firmy jest Miodolada. Co szczególnego jest w tym produkcie?
Jest to tylko jeden z naszych sposobów na promocję spożycia miodu. Zalicza się jednak do kilku istotnych grup Produktów Tradycyjnych. Jest wyrobem, który powstaje w oparciu o wieloletnie tradycje wytwórcze, wolnym od współcześnie modnych wypełniaczy i stabilizatorów. Zalicza się do grupy do tzw. Czystej Etykiety, czyli produktów o prostym składzie. Promuje również postrzeganie miodu jako surowca oraz produktu konsumowanego w innej niż tylko nieprzetworzonej formie - mówi Adrian Pachnik.
Skład to Czysta etykieta - czyli krótki i tylko naturalny zbiór składników. Miodolada to woda, miód (w zależności od wariantu smakowego) mięta, imbir, czy malina, cytryna oraz już nieoficjalnie: szczypta pasji, trochę serca i dużo czasu.
Skład to Czysta etykieta - czyli krótki i tylko naturalny zbiór składników. Miodolada to woda, miód (w zależności od wariantu smakowego) mięta, imbir, czy malina, cytryna oraz już nieoficjalnie: szczypta pasji, trochę serca i dużo czasu.
Nagrody i wyróżnienia:
- Wyróżnienie "Sposób Na Sukces" 2009
- Laur Marszałka Mazowsza w latach 2009; 2012
- Wyróżnienie "Mikroprzedsiębiorca Roku 2010
- Wyróżnienie PPŻ 2012 dla Miodolady Miętowej
- Członkostwo w Polskiej Izbie Produktu Regionalnego i Lokalnego od roku 2008 (Adrian Pachnik jest też członkiem zarządu Mazowieckiego Oddziału PIPRiL)
- Dyplom na Targach GastoSchow 2016 dla Liofilizowane Truskawki w Miodzie
- Tytuł Orzeł Biznesu 2018 od EGC
- Wyróżnienie w konkursie Gepard Biznesu Mazowsza 2019
Przeglądaj zasoby Produkty-lokalne.pl