Hotele

Park Hotel – cztery gwiazdki w centrum Szczecina

2016-01-30 14:30:00 Jakub Chojak

Park Hotel to czterogwiazdkowy obiekt, który od 1995 roku działa w Szczecinie. Jest to luksusowo wyposażony hotel w centrum miasta, wybudowany w samym sercu parku. W hotelu mieści się restauracja, która w roku 2013 otrzymała rekomendację międzynarodowej organizacji Slow Food, natomiast w roku obecnym – wysoką ocenę dwóch żółtych czapek w prestiżowym złotym przewodniku Gault and Millau.

Hotelowa restauracja oferuje wyśmienite dania, przyrządzane z naturalnych składników oraz doskonałe wina. Przy tworzeniu menu restauracji, pracownicy hotelu w dużym stopniu wykorzystują bogactwo okolicznych jezior, Zalewu Szczecińskiego i bliskość morza. Ważnym składnikiem dań są również znakomite produkty regionalne z innych części Polski.

Z każdej potrawy staramy się wydobyć jej niepowtarzalny smak. Nasz szef kuchni Mariusz Siwak stosuje w tym celu również nowoczesne techniki gotowania jak Sous Vide. Dla naszych Gości przygotowaliśmy także menu degustacyjne z elementami kuchni molekularnej. Menu składa się z siedmiu potraw – każda w bardzo zaskakującej formie i unikalnym smaku – mówi Anna Szałabawka z działu marketingu Park Hotelu.

Przyjemnego wrażenia dopełniają stylowe i eleganckie wnętrza, a profesjonalna obsługa dokłada wszelkich starań, aby każda wizyta w hotelu Park była niezapomniana. W miesiącach letnich szczególnie polecana jest degustacja niezwykłej ciszy i spokoju w miejscowym patio.

Za najważniejsze w naszym menu uważamy dania przygotowane z produktów lokalnych. Produkty te kupujemy tylko u lokalnych, renomowanych producentów, wielokrotnie nagradzanych w przeróżnych konkursach branżowych. Ich liczba stale rośnie – tłumaczy Anna Szałabawka i dodaje: – W największym stopniu współpracujemy z Gospodarstwem Rybackim „Zielenica”, skąd pochodzą świeże ryby w naszym menu: głównie pstrąg oraz jesiotr. Ważnymi dla nas dostawcami produktów regionalnych są także: pasieka „Miody Jana” w Cedyńskim Parku Narodowym, Winnica Turnau, Sery Łomnickie z Koziej Łąki, Gospodarstwo Rolne „Kozi Gródek” oraz wielu innych producentów.

„Twarzą” hotelu jest prezes zarządu, Michał Matuszewski. Obiekt dysponuje także nowoczesną salą konferencyjną oraz organizuje wesela i bankiety. Dodatkowo jako jedyny hotel w Szczecinie, Park Hotel znalazł się wśród 25 najlepszych hoteli w Polsce w rankingu Tripadvisor.

Przeglądaj zasoby Produkty-lokalne.pl

TE ARTYKUŁY MOGĄ CIĘ ZAINTERESOWAĆ