Miód

Spiżarnia Miodowa – Pszczelarz roku 2016!

2016-02-09 14:00:00 Jakub Chojak

Firma „Spiżarnia Miodowa” wywodzi się z rodzinnego gospodarstwa pasiecznego, które założył Mikołaj Migocki – dziadek obecnej właścicielki. Był to rok 1953. Miododajną pasiekę dostarczającą złocistego przysmaku przejęli w latach 70-tych Ewa i Stanisław Migoccy. – Nasza wiedza poparta jest wieloletnim doświadczeniem oraz rodzinną kontynuacją rzemiosła, co zostało zwieńczone tytułem „Pszczelarz roku 2016” dla Stanisława Migockiego – podkreśla pani Ewa.

Tradycyjny sposób gospodarowania w pasiece i pozyskania miodu zapewnia otrzymanie produktów wysokiej jakości, smacznych, aromatycznych i biologicznie aktywnych. Celem gospodarstwa jest dostarczenie rodzimego, zdrowego, pożytecznego produktu, jakim jest naturalny miód pszczeli o niezmiennej jakości i w dobrej cenie.

Pasieka usytuowana jest w rezerwacie przyrody „ Grody Ryczyńskie” koło Oławy w województwie dolnośląskim.

Miody „Spiżarni” były wielokrotnie wyróżniane na konkursach. Miód lipowy „ryczyński” zdobył wiele nagród, w tym tytuł Najlepszego Smaku Dolnego Śląska 2015, Perły na Konkursie Smaki Regionów Poznań 2015 oraz wpis na ministerialna Listę Produktów Tradycyjnych 2016.

Miód nawłociowy w roku 2016 zdobył tytuł „Najlepszy Smak Dolnego Śląska”. Natomiast miód wrzosowy z Borów Dolnośląskich otrzymuje certyfikat „Chronione Oznaczenie Geograficzne” – jest to świadectwo potwierdzające najwyższą jakość produktu regionalnego.

“Spiżarnia miodowa” posiada w swojej ofercie m.in.: bakalie w miodzie akacjowym oraz różne rodzaje miodów: akacjowy, faceliowy, gryczany, lipowo-gryczany, lipowy, nawłociowy, nektarowo-spadziowy, rzepakowy, spadziowy, wielokwiatowy i wrzosowy.

Produkty “Spiżarni” można nabyć poprzez sklep internetowy lub na stałych stoiskach we Wrocławiu, Jelczu-Laskowicach, Karpaczu oraz w Oławie. Szczegóły znajdziecie: tutaj

Przeglądaj zasoby Produkty-lokalne.pl

TE ARTYKUŁY MOGĄ CIĘ ZAINTERESOWAĆ