Imprezy
Udany II Ostrowski Festiwal Smaków
Ogromną popularnością cieszył się II Ostrowski Festiwal Smaków, który odbył się 29 marca Zespole Szkół Usługowych w Ostrowie Wielkopolskim – w głównej roli wystąpił karp przygodzicki.
Tegoroczny Ostrowski Festiwal Smaków zaprezentował potrawy kuchni polskiej i tureckiej, Mleczny zaułek, Słodką Dziuplę oraz Przygodzickiego karpia z Doliny Baryczy na 100 sposobów. Fundatorem karpia było Gospodarstwo Rybackie z Przygodzic Marka Trzcielińskiego i Wiesława Michalskiego.
Festiwal odbywał się podczas II Regionalnych Targów Turystycznych „Wypoczynek Marzeń 2014”, w czasie których firmy związane z branżą turystyczną przedstawiały oferty organizacji wycieczek, urlopów lub weekendowego wypoczynku. W czasie Targów zwiedzający mogli także dowiedzieć się o prawidłowym zawieraniu umów o usługi turystyczne.
Zwiedzający II Ostrowski Festiwal Smaków mieli okazję poznać także słodkie smaki, które czekały na nich w Słodkiej Dziupli, gdzie swoje produkty zaprezentowały Ciastkarnia Marcepanek, Piekarnia Toska, Restauracja Mleczna Perła, Piekarnia Jubilatka, oraz firma Rarytas.
W auli Zespołu Szkół Usługowych dla zwiedzających przygotowano wystawę fotografii z Maroka połączoną z prelekcją.
Bardzo udana impreza kolejny rok cieszyła się zainteresowaniem zwiedzających, którzy z pewnością za rok wrócą do ostrowskiego Zespołu Szkół Usługowych, by poznać kolejne smaki nie tylko regionu, ale także świata.
Przeglądaj zasoby Produkty-lokalne.pl