Mięso i wędliny
Bez konserwantów? A jednak można!
Smaki dawnej Galicji w postaci mięsnych pyszności proponuje nam firma “Jasiołki”.
Producent smakołyków firmy “Jasiołki” gwarantuje prawdziwą recepturę wędlin, których smak wydobyty został dymem z drewna bukowego i olchowego.
Wędliny produkowane przez Z. M. Jasiołka zawierają naturalne i zdrowe składniki. Są zalecane przy diecie bezglutenowej oraz w czasie rekonwalescencji. Produkcję przedsiębiorstwo opiera tylko na tradycyjnych recepturach, bez konserwantów ani tzw. polepszaczy, modyfikowanych białek, soi i błonnika, bez żelatyny. Wszystkie przygotowywane są według starych – nieraz 150 letnich receptur -pochodzących z okolicznych wsi, dawnych dworów szlacheckich a nawet armii austro-węgierskiej.
Jako jedyna w kraju, firma “Jasiołki” produkuje kiełbasę, w skład której wchodzi mięso szynkowe, wieprzowe i wątróbka.
Wachlarz produktów stanowiących ofertę przedsiębiorstwa jest bardzo rozległy: frankfurterki, kabanosy, kiełbasy – biała, parzona, sucha, pradziada, swojska, wiejska i zwyczajna oraz kiszka pasztetowa, klops, pieczeń, salceson, szynka, słonina, smalec i wędzonka. Aż pięć z wymienionych produktów, zarejestrowanych jest jako produkty tradycyjne Podkarpacia.
Firma jest także członkiem Polskiej Izby Produktu Lokalnego i Regionalnego oraz Stowarzyszenia Polska Ekologia.
Przeglądaj zasoby Produkty-lokalne.pl