Mięso i wędliny

Bez konserwantów? A jednak można!

2011-10-11 14:00:00 redakcja@produkty-lokalne.pl

Smaki dawnej Galicji w postaci mięsnych pyszności proponuje nam firma “Jasiołki”.

Firma "Jaskółka"
Firma "Jaskółka"

Producent smakołyków firmy “Jasiołki” gwarantuje prawdziwą recepturę wędlin, których smak wydobyty został dymem z drewna bukowego i olchowego.

Wędliny produkowane przez Z. M. Jasiołka zawierają naturalne i zdrowe składniki. Są zalecane przy diecie bezglutenowej oraz w czasie rekonwalescencji. Produkcję przedsiębiorstwo opiera tylko na tradycyjnych recepturach, bez konserwantów ani tzw. polepszaczy, modyfikowanych białek, soi i błonnika, bez żelatyny. Wszystkie przygotowywane są według starych – nieraz 150 letnich receptur -pochodzących z okolicznych wsi, dawnych dworów szlacheckich a nawet armii austro-węgierskiej.

Jako jedyna w kraju, firma “Jasiołki” produkuje kiełbasę, w skład której wchodzi mięso szynkowe, wieprzowe i wątróbka.

Wachlarz produktów stanowiących ofertę przedsiębiorstwa jest bardzo rozległy: frankfurterki, kabanosy, kiełbasy – biała, parzona, sucha, pradziada, swojska, wiejska i zwyczajna oraz kiszka pasztetowa, klops, pieczeń, salceson, szynka, słonina, smalec i wędzonka. Aż pięć z wymienionych produktów, zarejestrowanych jest jako produkty tradycyjne Podkarpacia.

Firma jest także członkiem Polskiej Izby Produktu Lokalnego i Regionalnego oraz Stowarzyszenia Polska Ekologia.

Przeglądaj zasoby Produkty-lokalne.pl

TE ARTYKUŁY MOGĄ CIĘ ZAINTERESOWAĆ