Polska

"Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów" już 16 lipca w Kiszkowie

2022-06-09 16:06:25 red za sdk-wlp.pl

Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolski zaprasza do udziału w XXI edycji konkursu Wojewódzkiego „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”, który odbędzie się 16 lipca 2022 r. w Kiszkowie, powiat gnieźnieński.

zdjęcie ilustracyjne/źródło: fb/Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolski
zdjęcie ilustracyjne/źródło: fb/Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolski

Konkurs odbędzie się w dwóch kategoriach:

1. Na najlepszy regionalny produkt żywnościowy

Serdecznie zapraszamy producentów żywności tradycyjnej do udziału w XXI edycji konkursu wojewódzkiego „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” na najlepszy regionalny i tradycyjny produkt żywnościowy województwa wielkopolskiego.

Konkurs ma charakter otwarty. Przystąpić może do niego każdy producent wyrobów regionalnych i tradycyjnych z województwa wielkopolskiego, spełniający kryteria konkursowe.

Warunkiem udziału w konkursie jest przesłanie do 22 czerwca 2022 r. wypełnionej i podpisanej własnoręcznie karty zgłoszenia (do pobrania poniżej):

w formie papierowej na adres:
Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego
Departament Rolnictwa i Rozwoju Wsi
al. Niepodległości 34
61-714 Poznań
z dopiskiem „konkurs NKD 2022 – produkt”

lub e-mailem na adres: dr.sekretariat@umww.pl

Konkurs odbędzie się w 4 kategoriach (w 10 podkategoriach):
I. Produkty regionalne pochodzenia zwierzęcego:
1. Produkty i przetwory mięsne
2. Produkty i przetwory z ryb
3. Produkty mleczne
4. Miody

II. Produkty regionalne pochodzenia roślinnego:
1. Przetwory owocowe
2. Przetwory warzywne
3. Produkty zbożowe
4. Wyroby cukiernicze

III. Napoje regionalne:
1. Napoje bezalkoholowe
2. Napoje alkoholowe

IV. Inne produkty regionalne.

Laureaci konkursu otrzymają cenne nagrody ufundowane przez Marszałka Województwa Wielkopolskiego.

Pliki do pobrania:
Regulamin – produkt
Karta zgłoszenia – produkt

 

2. Na najlepszą potrawę regionalną

Drugą część XXI EDYCJI KONKURSU NASZE KULINARNE DZIEDZICTWO – SMAKI REGIONÓW stanowi konkurs na najlepszą potrawę regionalną województwa wielkopolskiego.

Konkurs ma również charakter otwarty. Przystąpić mogą do niego dwuosobowe ekipy reprezentujące firmy gastronomiczne, gospodarstwa agroturystyczne lub koła gospodyń wiejskich, spełniające kryteria konkursowe.

Warunkiem udziału w konkursie jest przesłanie do 22 czerwca 2022 r. wypełnionej i podpisanej własnoręcznie karty zgłoszenia (do pobrania poniżej):

w formie papierowej na adres:
Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego
Departament Rolnictwa i Rozwoju Wsi
al. Niepodległości 34
61-714 Poznań
z dopiskiem „konkurs NKD 2022 – potrawa”

lub e-mailem na adres: dr.sekretariat@umww.pl

Laureaci konkursu otrzymają cenne nagrody ufundowane przez Marszałka Województwa Wielkopolskiego.

Pliki do pobrania:
Regulamin – potrawa
Karta zgłoszenia – potrawa

 

Szczegóły dotyczące konkursu można znaleźć na stronie Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego: http://www.produktyregionalne.pl/nkd.html

Przeglądaj zasoby Produkty-lokalne.pl

OPINIE UŻYTKOWNIKÓW:

TE ARTYKUŁY MOGĄ CIĘ ZAINTERESOWAĆ