Polska

Ośmiu nowych członków Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Kujaw i Pomorza

2021-11-09 13:29:00 red za Beata Krzemińska - rzecznik prasowa Urzędu Marszałkowskiego Województwa Kujawsko-Pomorskiego

Do grona członków Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Kujaw i Pomorza dołączyło osiem nowych firm. Certyfikaty nowym członkom wręczył wicemarszałek województwa Kujawsko-Pomorskiego Zbigniew Sosnowski.

źródło: fb/Dziedzictwo Kulinarne Kujawy i Pomorze
źródło: fb/Dziedzictwo Kulinarne Kujawy i Pomorze

Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Kujaw i Pomorza aktualnie zrzesza 85 członków, którzy czerpią z lokalnej tradycji.

Nowi członkowie regionalnej sieci Dziedzictwa Kulinarnego Kujawy i Pomorze to:

  • Przedsiębiorstwo Wielobranżowe produkujące wyroby mięsne „Andrób”, Roman Olszewski, Suchorączek (powiat sępoleński)
  • Restaurators Sp. z o.o., Pierogarnia Stary Młyn, Pierogarnia Stary Toruń, Toruń
  • Sklep z wyrobami ziołowymi „Na Zdrowie” S.C. Aneta, Adam Krysiak, Inowrocław
  • Firma Cateringowa „Restauracja Polska”, Włocławek
  • Miejskie Centrum Kultury w Bydgoszczy, Zespół Pałacowo-Parkowy w Ostromecku, Ostromecko (powiat bydgoski)
  • Unia Sp. z o.o. Hanza Pałac, Rulewo (powiat świecki)
  • Altegradius Artur Pesta Restauracja Starówka, Brodnica
  • Altegradius Artur Pesta lodziarnia kawiarnia „Czarna Malina”, Brodnica

 

- Wykorzystywanie regionalnych produktów i receptur pozwala ocalić od zapomnienia, to co decyduje o naszej odrębności i wyjątkowości. Zapraszam do podróży szlakiem kujawsko-pomorskich specjałów i mam nadzieję, że lista podmiotów wyróżnionych znakiem sieci regionalnej będzie się stale powiększać – mówi marszałek województwa kujawsko-pomorskiego Piotr Całbecki.

Przeglądaj zasoby Produkty-lokalne.pl

OPINIE UŻYTKOWNIKÓW:

TE ARTYKUŁY MOGĄ CIĘ ZAINTERESOWAĆ