Polska
Ośmiu nowych członków Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Kujaw i Pomorza
Do grona członków Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Kujaw i Pomorza dołączyło osiem nowych firm. Certyfikaty nowym członkom wręczył wicemarszałek województwa Kujawsko-Pomorskiego Zbigniew Sosnowski.
Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Kujaw i Pomorza aktualnie zrzesza 85 członków, którzy czerpią z lokalnej tradycji.
Nowi członkowie regionalnej sieci Dziedzictwa Kulinarnego Kujawy i Pomorze to:
- Przedsiębiorstwo Wielobranżowe produkujące wyroby mięsne „Andrób”, Roman Olszewski, Suchorączek (powiat sępoleński)
- Restaurators Sp. z o.o., Pierogarnia Stary Młyn, Pierogarnia Stary Toruń, Toruń
- Sklep z wyrobami ziołowymi „Na Zdrowie” S.C. Aneta, Adam Krysiak, Inowrocław
- Firma Cateringowa „Restauracja Polska”, Włocławek
- Miejskie Centrum Kultury w Bydgoszczy, Zespół Pałacowo-Parkowy w Ostromecku, Ostromecko (powiat bydgoski)
- Unia Sp. z o.o. Hanza Pałac, Rulewo (powiat świecki)
- Altegradius Artur Pesta Restauracja Starówka, Brodnica
- Altegradius Artur Pesta lodziarnia kawiarnia „Czarna Malina”, Brodnica
- Wykorzystywanie regionalnych produktów i receptur pozwala ocalić od zapomnienia, to co decyduje o naszej odrębności i wyjątkowości. Zapraszam do podróży szlakiem kujawsko-pomorskich specjałów i mam nadzieję, że lista podmiotów wyróżnionych znakiem sieci regionalnej będzie się stale powiększać – mówi marszałek województwa kujawsko-pomorskiego Piotr Całbecki.
Przeglądaj zasoby Produkty-lokalne.pl