Imprezy

Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolski przyjęła nowych członków

2014-09-25 12:30:00 Jakub Chojak

Podczas odbywających się właśnie w Poznaniu Targów Smaki Regionów – wręczono oficjalne nominacje do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolski. Od dziś Sieć powiększyła się o 12 nowych członków. Są wśród nich: producenci rolni, restauratorzy, gospodarstwo rybne.

Wszystkich członków sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolski łączy wspólna pasja do kultywowania tradycji kulinarnych "Z Najwyższej półki.

Certyfikaty przynależności do sieci wraz z charakterystycznym logo, którymi od teraz będą mogli się posługiwać, wręczył wicemarszałek województwa Wielkopolskiego Krzysztof Grabowski.

Honorowe Certyfikaty otrzymało 7 nowych członków oraz 3 producentów, którzy nie odebrali certyfikatu wcześniej:

1. Restauracja Vine Bridge z Poznania
2. Mleczarnia Naramowice z Poznania
3. Smak Tradycji Irena Olejniczak z Włoszakowic
4. SOK-POL Prządek Małgorzata z Trzeku
5. Beata Maria Peksa oraz Oskar Peksa z Przyborowa
6. Piekarnia Sarnowska z Dąbrówki
7. Restauracja Villa Aurora Kameleon Ilona i Robrt Gruszczyńscy z Gołaszyna
8. Gospodarstwo Ekologiczne Stanisław Suchorski ze Zbąszynia
9. Ekologiczne Gospodarstwo Rolne ,,Naturplon“ Rafał Dendek z Okonka
10. Gospodarstwo Rolnicze ,,Jachna“ Hubert Karolczak ze Śmiłowa

Obecnie Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska liczy już 122 podmioty.

TE ARTYKUŁY MOGĄ CIĘ ZAINTERESOWAĆ